23/6/15

Το μήνυμα του ΘΗΣΕΑ με αφορμή 
την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
26/6/2015



Το Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης στη χώρα μας που δημιουργήθηκε και συντηρείται από έναν Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Δήμο Καλλιθέας.
Ανήκει στα «στεγνά» προγράμματα και χαρακτηριστικά του αποτελούν αφενός η εφαρμογή των θεραπειών τέχνης ως κύριο θεραπευτικό μέσον, αφετέρου η σταθερή και ουσιαστική οικογενειακή θεραπεία που αποτελεί μοχλό αλλαγής στην κατεύθυνση της απεξάρτησης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Θεραπευτική Ομάδα του ΘΗΣΕΑ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την μείωση των χρηστών ηρωίνης στη χώρα μας αλλά και την ταυτόχρονη αύξηση των «εισόδων» στα στεγνά προγράμματα, γεγονός που καταδεικνύει την επιτυχία των συγκεκριμένων μονάδων, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ).
Μας ικανοποιεί επίσης η αύξηση των αιτημάτων για θεραπεία των χρηστών κάνναβης, ενώ μας ανησυχεί η αύξηση των ανωτέρω χρηστών σε συνδυασμό με τις περιρρέουσες αντιλήψεις περί αποποινικοποίησης που βασίζονται σε απόψεις αντιεπιστημονικές και δήθεν συμπορεύονται με τις αρχές της προσωπικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πιστεύουμε ότι σε ένα περιβάλλον κοινωνικοοικονομικής κρίσης, τοποθετήσεις τέτοιου τύπου δημιουργούν συγχύσεις και παθητικότητα και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της επίλυσής του.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οφείλουμε να εστιάσουμε στις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και όχι στις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις τους.
Απέναντι στην κουλτούρα της χρήσης και των ψευδαισθήσεων ας αντιτάξουμε εκείνη της δημιουργίας μιας ζωής με προοπτική και πραγματικές απολαύσεις.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ,
Η ΧΡΗΣΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Αραπάκη 33, Καλλιθέα 17676,
e-mail: somatiothiseas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: 210-95.87.117,
FAX : 210-95.91.282

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου